O V E R L O R D S
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Izaberi svoju profesiju

Go down

Izaberi svoju profesiju Empty Izaberi svoju profesiju

Post  Obilic Mon Apr 28, 2008 1:58 am

Траварење (Хербалисм)

Траварење је скоро неопходан предуслов за алхемију. Широм света ћеш наилазити на биљке, па зашто не би одабрао ово занимање и искористио га? Алхемија је одлична вештина која ти омогућава справљање свих врста напитака за моментално или привремено побољшање лика.
Почетак
Као прво, мораш да скупиш мало поена вештине и да нађеш инструктора траварења.Алхемичари су често у близини травара, па можеш да научиш ове две блиске вештине на једном месту.


Проналажење биља
Кад научиш основе, можеш да кренеш даље. За траварењенису потребни додатни предмети. Остави доста места у торби за биље које треба да убереш. Ако накупиш доста биљака које не можеш да употребиш стави их у банку или их продај другим играчима.

Пошто научиш почетни ниво траварења добићеш способност налажења биљака ("Финд Хербс") што ће на мини мапи жутим тачкама приказивати околне биљке. Да би је искористио само превуци сличицу у скуп акција и стисни одговарајуће дугме. Буди у приправности јер иначе можеш да пропустиш важне примерке.

Ако током својих авантура спазиш жуту тачку на мини мапи - нашао си биљку! Помери курсор на тачку и ту га задржи. Појавиће се протзорчић са именом биљке. Ако се одлучиш да је убереш - крени ка њој. Само пази - можда у околини има чудовишта.

Биљака има и под водом и у пећинама.

Брање
Приђи биљци. Када будеш довољно близу курсор ће се ,,осветлити" и можеш почети са жетвом. Ако први пут не успеш - пробај поново. Све биљке имају минималну потребну вештину за жетву (брање). Ако и је вештина прениска - нећеш моћи да убереш биљку. Ако будеш успешан отвориће се прозор са садржајем биљке. Сваки жбун садржи једну до три биљке. Десним кликом пребацујеш биљке у свој ранац. По пребацивању биља жбун нестаје.

Нивои
Да би могао да убереш неку биљку мораш имати минимум потребне вештине за жбун на ком се биљка налази. У зависности од нивоа жбуна можеш добити поене вештине по успешном брању. Што си даље од нивоа жбуна то је мања шанса да ћеш добити поене. Потребна вештина зависи и од области у којој је биљка. Лакше биљке се налазе у областима нижег нивоа, а теже у областима вишег нивоа.
Obilic
Obilic
Admin
Admin

Male Number of posts : 47
Age : 36
Location : Serbia
Type and class in WOW : Blood Elf - Paladin
Registration date : 2008-04-27

http://www.mmorpg4all.com/

Back to top Go down

Izaberi svoju profesiju Empty Re: Izaberi svoju profesiju

Post  Obilic Mon Apr 28, 2008 2:00 am

Ковање (Блацксмитхинг)

Ковачи узимају металне полуге од рудара и прерађују их у фино оружје и оклопе. Постоји доста јединствених оружја и наоружања која се не могу купити ни код једног продавца већ их само ковач може израдити. Ковачи могу да тргују предметима и да праве оружје и оклопе од верига за Паладине или Ратнике. Ковачи могу да праве и брусове (камен за оштрење) који се могу користити за привремено побољшање оружја. Такође могу да направе пар предмета који се користе у другим занимањима - рецимо Врачању.

Ако намераваш да будеш ковач већ би требало да си рудар. Рудари сакупљају руду и претапају је у полуге које користе за израду већине предмета. Ковачки нацрти често садрже и драго камење које се може наћи на разним местима. Углавном ретко драго камење ковачи купују од других играча. Некада је потребна и кожа коју треба купити од дерача коже.
Ковање је погодно за Паладине и Ратнике јер могу сами себи да праве опрему. Такође добро је и за зараду продајом предмета класама које могу да их користе.


Почетак
Прво мораш да нађеш учитеља ковања. Можда ћеш морати да питаш друге где се налази. Најлакше је да питаш стражаре у већим градовима. Углавном су у близини ковачнице или наковања. Пошто научиш основе ковања, отвори своју књигу способности и потрази сличицу ковања која је сад придодата. Сад треба да купиш ковачки чекић. Углавном их има код трговаца у близини ковача. Кад год желиш да правиш нешто биће ти потребан чекић. За правлење неких предмета ћеш морати да будеш близу ковачнице.


Специјализација

На вишим нивоима играч има могућност да се спецјализује за ковање штитова или оружја. Даље се за оружје специјализује за ковање мачева, секира или маљева. Одулучи шта ти је значајније - оружје или штит. Моћи ћеш да правиш специјализоване предмете велике моћи и једнаке вредности.

Подаци

Широм света су скривени ковачи који те могу научити новим техникама.
Од других играча можеш да купиш нове нацрте или да их покупиш од убијених противника.
За коваче постоје посебни походи.
Када пређеш вештину од 250, ковачи учитељи више неће имати нацрта већ их мораш наћи у походима или од непријатеља.
Ковачи могу да отврају браве прављењем и употребом костур кључева.
Obilic
Obilic
Admin
Admin

Male Number of posts : 47
Age : 36
Location : Serbia
Type and class in WOW : Blood Elf - Paladin
Registration date : 2008-04-27

http://www.mmorpg4all.com/

Back to top Go down

Izaberi svoju profesiju Empty Re: Izaberi svoju profesiju

Post  Obilic Mon Apr 28, 2008 2:02 am

Инжењерство (Енгинееринг)


Инжењерство се користи за склапање делова од метала и камена потребних за прављење експлозива, пушака, метака, механичких змајева, шлемова за воду и другог. Инжењерски производи, од осталих занимања, захтевају много више разних делова. Бомбе и динамит су основне инжењерске творевине. Многи нацрти захтевају пуно различитих делова да би предмет био направљен. Зато ће ти бити потребно доста места у торбама. Инжењерство је веома забавно и креативно занимање. З абаве ради можеш правити гомилу откачених ствари.

Ако планираш да будеш инжењер било би добро да си и рудар. Рудари сакупљају руду и претапају је у полуге које служе за израду већине инжењерских предмета. У нацртима је често потребно драго камење које се може наћи на разне начине. Али, углавном се купују од других играча. За неке нацрте је потребна кожа коју ожеш купити од кожара. Такође, од других играча мораћеш да купиш и разне друге, чудне, предмете. Неке ћеш, чак, моћи да упецаш!
Почетак
Прво мораш да накупиш поена вештине и да нађеш инжењера-инструктора. Можда ћеш морати да питаш друге где да га нађеш. Пошто научиш основе у твоју књигу особина биће додата сличица Инжењерства.
Нацрти
Инструктори имају неке врло занимљиве нацрте. Ипак, многе интеренсантније и пожељније планове наћи ћеш убијањем противника. Често ћеш морати или да их купиш или да ти их набаве пријатељи ако сам немаш среће.

Можеш правити експлозиве које можеш користити у борби. Њих можеш делити другима или их продавати.


Примери
Ево пар предмета због којих ћеш можда постати инжењер: Сирови динамит (Цоарсе дyнамите)- Наноси од А до Б штете у кругу пречника В
Велика Бронзана Бомба (Биг Бронзе Бомб)- Наноси од А до Б штете и ошамућује мете на В секунди у кругу од Д јарди
Механичка веверица (Мецханицал сqуиррел)- Механичка веверица која ће те пратити около као љубимац. Нема другу намену сем забаве. Можеш да их продајеш или поклањаш играчима. ,,Ничему не служи, али пази како је цакана!"
Мало паковање сифоријума (Смалл Сеафориум Цхарге)- Користи се за отварање ковчега
Гоблинска нагазна мина (Гоблин ланд мине)- Постави нагазну мину која експлодира кад јој неко приђе.
Експлозивна овца (Еxплосиве схееп)- Ствара експлозивну овцу која ће јурнути на противника и експлодирати
Гоблински каблови за реанимацију (Гоблин јумпер цаблес)- Каблови који могу мртвог играча да оживе, али још су само експериментални могу и да експлодирају
Obilic
Obilic
Admin
Admin

Male Number of posts : 47
Age : 36
Location : Serbia
Type and class in WOW : Blood Elf - Paladin
Registration date : 2008-04-27

http://www.mmorpg4all.com/

Back to top Go down

Izaberi svoju profesiju Empty Re: Izaberi svoju profesiju

Post  Obilic Mon Apr 28, 2008 2:04 am

Кожарство (Леатхерwоркинг)


Ова вештина омогућава играчима да, радећи са разним врстама коже, праве кожне оклопе и закрпе које су неопходне за израду оклопа вишег нивоа. Кожарису здужени за израду кожних предмета за оне класе које носе кожу, као што су: Друид, Лоавац, Шаман и Разбојник. Паладини и Ратници могу да је носе, али, углавном, то не раде - осим ако им се дати предмет посебно свиђа или немају ништа боље.


Додаци
Кожари могу да праве и додатке за оклоп који служе као замена за враџбине. Играч мора да одлучи да ли жели додатак за оклоп или враџбину на свом предмету предвиђеном за то, као што су они за груди. Додаци су стални. На додатак за оклоп можеш бацити враџбину или да поставиш јачи преко слабијег додатка. Додаци могу да се ставе на чизме, предмете за груди, рукавице и панталоне.


Почетак
Пожељно би било да си и дерач коже, јер ће ти за рад требати крзно и кожа. Ако ти их дају други играчи, или их купујеш, можеш и да не будеш дерач. Али, пошто то није мудро, тешко да ће то бити случај.


Састојци
Главне ствари код кожарства су кожа и крзно. Њих добијаш драњем животиња. Сам, вероватно, нећеш наћи довољне количине, па ћеш морати да их купујеш, или да ти их набаве пријатељи. Мустре захтевају и друге предмете, као што су боја или конац, који се могу купити код трговаца. Такође, могже да ти затреба и драго камење које можеш покупити од убијеног противника, или ако си Разбојник - џепарењем.

Рад
Кожарима није потребна додатна опрема за рад, као што нпр. ковачима треба наковањ. Докле год имају одговарајуће састојке - могу да раде где год хоће.

Подаци
Кожне закрпе се не комбинују. Када ставиш једну преко друге, ефекат има новопостављена. На неком предмету у једном тренутку можеш имати само једну закрпу.

Враџбине/Опчињености и закрпе се не комбинују. Једна другу поништава.
Obilic
Obilic
Admin
Admin

Male Number of posts : 47
Age : 36
Location : Serbia
Type and class in WOW : Blood Elf - Paladin
Registration date : 2008-04-27

http://www.mmorpg4all.com/

Back to top Go down

Izaberi svoju profesiju Empty Re: Izaberi svoju profesiju

Post  Obilic Mon Apr 28, 2008 2:07 am

Рударство (Мининиг)


Дакле, желиш да будеш рудар? Рударство је узбудљиво занимање код ког скупљаш материјале за ковање или инжењерство. Ипак, да би био рудар не мораш да се бавиш тим занимањима. Можеш, једноставно, да скупљаш ресурсе и продајеш их ковачима или инжењерима. На таква места ћеш свакако наилазити, па зашто то и да не уновчиш? Ипак, већина кобинује рударство и ковање или инжењерство. Можеш и да пробаш све три ствари, али ће ти требати више рада и посвећености.

Почетак
Прво треба да сакупиш мало поена вештине и нађеш инструктора пударства. Можда ћеш морати да питаш друге где се он налази. Пошто научиш основе рударства, ако отвориш своју књигу способности видећеш да је придодата сличица за тражење минерала("Финд Минералс" ). Она се користи за проналажење жила минерала. Држећи Схифт превуци сличицу у твој скуп акција (ацтион бар).

Сад треба да набавиш рударски пијук. Можеш га купити од трговаца у близини рудара.

Проналажење
Сад треба да нађеш вене минерала. Док играш кликни на сличицу за налажење минерала. Тада, када будеш у бизини минерала видећеш их на мини мапи. Потражи их. Мораћеш мало да шеташ около да би их нашао. Углавном су у рудницима и у близини локација са походима и то у близини планина. На теби је да нађеш добре локације за рударење.

Нека ти проналажење минерала стално буде укључено неби ли знао када си у близини минерала.


Копање
Када нађеш жилу, кликни десним тастером на њу да почнеш са радом. Ако будеш успешан моћи ћеш да покупиш минерале и можда грубо камење. Ако не успеш - пробај поново. Настави са радом док жила не нестане.
Obilic
Obilic
Admin
Admin

Male Number of posts : 47
Age : 36
Location : Serbia
Type and class in WOW : Blood Elf - Paladin
Registration date : 2008-04-27

http://www.mmorpg4all.com/

Back to top Go down

Izaberi svoju profesiju Empty Re: Izaberi svoju profesiju

Post  Obilic Mon Apr 28, 2008 2:07 am

наставак...


Састојци
Док сакупљаш руде, наилазићеш на три главне врсте састојака: метал, камен и драго камење. Драго камење је ретко и користи се у рецептима других занимања. Све што сакупиш сачувај за касније. Камен можеш обрађивати и без ковачнице.

Кад помериш курсор на минералну жилу, видећеш боју која показује да ли добијаш вештину радећи на њој.

Сива - без повећања вештине

Зелена - тешко изводљиво; мало је вероватно да ћеш повећати вештину

Жута - скоро сигурно ћеш повећати вештину

Наранџаста - повећаћеш вештину

Црвена - потребна ти је већа вештина за рад

Пошто усавршиш скупљање одређене врсте минерала, ту више нећеш напредовати. Али, и даље можеш користити те минерале и камење.


Ковање
Сад кад имаш драгоцени метал, можеш га претопити у полуге које се могу користити за израду оклопа, оружја и других предмета путем ковања или инжењерства.

Нађи ковачницу. Оне се налазе у мањим и главним градовима. Ако сам не можеш да их нађеш - распитај се. Да би био сигуран да си је нашао, помери миш на локацију и види да ли пише "форге". Можеш да пробаш и с претапањем метала. Довољно је само да будеш близу ковачнице.

Сад кад си нашао ковачницу, време је за топљење метала. Отвори књигу способности и нађи сличицу топљења. Кликни на њу да видиш рецепте. Ево пар примера шта добијаш претапањем: претварањем руде бакра у бакарне полуге и прављење бронзе стапањем бакарне и калајне полуге. За више рецепата нађи инструктора.

Ово би требало да ти буде довољно за почетак. Рудари, уживајте!

Сукоб
Засигурно ћеш некада налетети на играча који се намерачио на исту жилу као и ти. Чак га можда ни нећеш видети док обојица не почнете да је клешете. Тада имаш прилику да будеш грамзив и да пробаш да ,,узмеш" жили за себе или да му понудиш да радите на смену, па да обојица стекнете вештину.

Уобичајена питања
Да ли виши ниво рударства значи да имам веће шансе да нађем драгуље?

Не. Драгуља или има или нема у жили, па твоја вештина на то нема утицај.
Obilic
Obilic
Admin
Admin

Male Number of posts : 47
Age : 36
Location : Serbia
Type and class in WOW : Blood Elf - Paladin
Registration date : 2008-04-27

http://www.mmorpg4all.com/

Back to top Go down

Izaberi svoju profesiju Empty Re: Izaberi svoju profesiju

Post  Obilic Mon Apr 28, 2008 2:08 am

Драње коже (Скиннинг)Драње коже играчима омогућава сакупљање животињске коже и крзна који се користе у кожарству. Кожа се делом користи и код ковања, инжињерства ишивења.
Почетак
Прво нађи неког ко мооже да те научи дрању коже (потражи реч <Скиннер>" изнад имена лика). Они су обично у близини инструктора кожарства. Затим треба да купиш нож за драње. Њега можеш купити од трговаца. Нож стави у торбу - не мораш да га поставиш као активно оружје.
Како драти?
Само одређене животиње могу да буду одране. Када убијеш чудовиште обележи га да видиш да ли га је могуће драти. Ако јесте - писаће "Скиннабле" у боји која означава тежину драња. Отвори своју књигу способности, нађи сличицу киннинг" и превуци је у свој скуп акција (ацтион бар). Кликни десним тастером на мету и твој лик ће отпочети драње коже. То можеш обавити и десним кликом ма леш пошто си покупио испуштене предмете.

Подаци
С порастом вештине бићеш бољи у сакупљању квалитетнијих крзана и кожа.
Текст "Скиннабле" је обојен на исти начин као и друге особине показујући тако колико је тај задатак тежак (и да ли је уопште могуће се обави на твом нивоу) као и колико поена вештине ћеш добити.
Чудовишта не можеш да дереш ако немаш довољно високу вештину. Прво ћеш морати да вежбаш на животињама нижег нивоа да би прешао на оне вишег ниво.
Ако убијеш животињу (или, ако играш у групи, је на тебе ред да купиш испуштене предмете) прво мораш да покупиш предмете да би је драо.
Можеш да дереш и животиње које су убили други ако су већ покупили испуштене предмете.
Obilic
Obilic
Admin
Admin

Male Number of posts : 47
Age : 36
Location : Serbia
Type and class in WOW : Blood Elf - Paladin
Registration date : 2008-04-27

http://www.mmorpg4all.com/

Back to top Go down

Izaberi svoju profesiju Empty Re: Izaberi svoju profesiju

Post  Obilic Mon Apr 28, 2008 2:09 am

Алхемија (Алцхемy)


Алхемичар комбинује биље да би добио напитке са разним ефектима. Играч може да направи напитке за здравље, невидљивост, ману и отпорност на елементе; уља за подмазивање оружја и још много тога. Алхемија је корисна за све класе. Борци на близину могу да користе алхемију за справљање заштитних и исцелитељских напитака. Класе засноване на чаролијам могу да користе алхемију за прављење заштите и напитака за ману. Алхемија је забавно занимање којим можеш да правиш напитке за себе, за продају другима или давање члановима дружине и пријатељима. Алхемичари су популарни када деле напитке.

Почетак
Прво мораш да нађеш учитеља алхемије. Можда ћеш морати да питаш друге где се он налази. Углавном су у близини учитеља траварења.
Сем потребних састојака није ти потребна никаква додатна опрема или справе. Напитке можеш правити било где.
Сакупљање састојака
Ако желиш да будес алхемичар требало би да си и травар. Могуће је и без тога ако купујеш састојке или ти их дају други играчи. Ипак, тако нешто није мудро.
Напици се, као и враџбине праве од биља. Такође, многе састојке ћеш морати да купиш као и да их нађеш пецањем, код чудовишта или у сандуцима.

Рецепти

Многе, али не све рецепте добићеш од учитеља. Додатне рецепте можеш наћи код убијеног чудовишта, у ковчегу или чешће куповином од других играча. Не заборави да кажеш друговима да си алхемичар не би ли могли да ти донесу састојке.

Подаци
Алхемичари могу и да преображавају метал.


Зарада

Напитке можеш продавати другима. Нагомилај их, а онда им одреди добру цену. Можда ћеш морати да експериментишеш са ценама док не нађеш праву. Обавести играче о погодностима твог напитка и зашто треба да га купе. Неки напици су популарнији од других. Сви воле лековите напитке.
Obilic
Obilic
Admin
Admin

Male Number of posts : 47
Age : 36
Location : Serbia
Type and class in WOW : Blood Elf - Paladin
Registration date : 2008-04-27

http://www.mmorpg4all.com/

Back to top Go down

Izaberi svoju profesiju Empty Re: Izaberi svoju profesiju

Post  Obilic Mon Apr 28, 2008 2:11 am

Шивење (Таилоринг)


Шивење омогућава играчима да сечењем тканина и ткањем праве оклоп, торбе, мајице и друга одела. Кројачи играју посебно важну улогу у еснафима јер могу да направе торбе за цео еснаф што ће им омогућити сакупљање одговарајућих састојака. Они су задужени и за прављење платнених предмета за класе које носе платно као што су Магови, Вешци и Свештеници. Такође, могу да праве и предмете за играче других класа који желе да носе нешто што им се свиђа, а да је од платна.


Торбе
Само кројачи могу да праве торбе. Играчи могу да набаве торбе у походима, од убијеног противника или од трговаца. Ипак, кројачи могу да обезбеде веће количине по нижој цени од трговаца. Свакој класи су потребне торбе, па то кројачима пружа одличну прилику, а и чини их веома популарним. Посебно код играча који траже торбе од 6 или 8 преграда. Како кројач повећава своју вештину лакше му је налажење и куповина потребних тканина за израду торби.


Посебна одећа
Кројачи могу да праве и посебну одећу као што су хаљине или свечана одела. Она могу бити употребљена да се импресионирају други људи у граду или у посебним приликама.

Мајице
Кројачи могу да шију и разне мајице; не само разних боја већ и стилова. У зависности од ношене опреме, мајице у великој мери могу бити видљиве на играчима. Мајица може омогућити играчу да изгледа боље! Па, кројачи могу да продају мајице играчима којима је изглед битан.

Мустре
За шивење није оптребна сакупљачка вештина. Тканине се морају узети са мртвог противника или да се купе од других играча. Ако кажеш другима да си кројач и која ти тканина треба можда ти могу помоћи и олакшати потрагу.

Главна ствар за кројаче платно, затим вуна, свила и магтканина. Обично човеколика чудовишта испуштају ове предмете. Можеш да се распиташ шта које чудовиште испушта. Мустре обично захтевају и клупко или боју који се купују од трговаца. Такође, могу да ти затребају и кожа, драго камење и други посебни предмети. Коже има код дерача коже, па ћеш засигурно морати да је купиш од других играча. Драго камење се налази рударењем, пецањем, код противника, а Разбојници могу и џепарењем. Напитке добијаш од алхемичара.

Шивење
Кројачима, за разлику од ковача којима је потребан наковањ, није потребан додатна опрема за рад. Они могу да шију где год хоће докле год имају одговарајућу тканину.

Остали подаци
Уз шивење је погодно одабрати и драње коже као вештину.
Obilic
Obilic
Admin
Admin

Male Number of posts : 47
Age : 36
Location : Serbia
Type and class in WOW : Blood Elf - Paladin
Registration date : 2008-04-27

http://www.mmorpg4all.com/

Back to top Go down

Izaberi svoju profesiju Empty Re: Izaberi svoju profesiju

Post  Obilic Mon Apr 28, 2008 2:12 am

Кување (Цоокинг)


Од свињских ребара у пиву до шкољки џиновског Скорча, не постоји превише чудан рецепт да га не би запазили кувари Азерота. У игри се храна користи за опоравак играча који нису у борби не би ли могли да се у њу врате што је пре могуће.

Кување није озбиљно, али је занимљиво занимање. Док будеш путовао светом приметићеш да често добијаш парчад меса која, уместо да их продаш трговцима, могу бити употребљена за спремање хране. Ако си играч који се ослања на храну, као што су играчи који не могу сами да се лече или играју самостално, она ће ти бити веома битна.

Храну можеш куповати и од трговаца, али ако је скуваш сам биће скоро бесплатна па је, заправо, ефикаснија. Кување је и ,,укусно'' занимање јер можеш да забављаш друге играче спремајући им занимљиве и смешне порције. Дај некоме Кашасту питу од паука или шкољке џиновског Скорча и видећеш на шта се мисли.
Вештине које иду добро уз кување
Често пецање добро иде уз кување јер можеш сам да ухватиш и скуваш рибу чиме можеш да поправиш здравље. Посебно што је риба скоро увек ,,доступна".

Почетак
Прво нађи некога ко може да те научи кувању (потражи речи "<Цоокинг Траинер>" испод имена лика). Ови инструктори су у близини ватре или лонца за кување и могу од тебе начинити Кувара шегрта. Кад постанеш шегрт треба од трговаца да купиш одговарајуће намирнице за рецепт и можеш да почнеш са закувавњем ствари!

Зарада
Играчи ће од тебе куповати веће количине хране ако се будеш добро рекламирао, а цене ти буду приступачне. Храна коју припреме кувари је јефтинија, а боље опоравља здравље - искористи то као рекламу.


Рецепти
До нових рецепата можеш доћи на неколико начина: као награду за успешан поход, као плен од противника, из ковчега или куповином од продаваца. Можеш и да задужиш пријатеље за проналажење нових рецепата јер кувара има мање од других трговаца, па ће ти то знатно олакшати ствари. Неки ће ти можда и поклонити рецепт!
Obilic
Obilic
Admin
Admin

Male Number of posts : 47
Age : 36
Location : Serbia
Type and class in WOW : Blood Elf - Paladin
Registration date : 2008-04-27

http://www.mmorpg4all.com/

Back to top Go down

Izaberi svoju profesiju Empty Re: Izaberi svoju profesiju

Post  Obilic Mon Apr 28, 2008 2:14 am

Врачање ( Енцхантинг )


Врачари користе своје магичне формуле да би обезбедили како привремене тако и сталне измене на оружју, оклопу и другој опреми. Постоје две главне врсте врачарења - враџбине (енцхантмент) и опчињеност (имбуе) . Враџбина има трајно дејство, а опчињеност привремено.

Врачарима је потребно биље, па је препоручљиво да врачари буду и травари. Ипак, и без тога је могуће успоешно деловање ако ти састојке обезбеђују други играчи. Неке састојке ћеш морати да набавиш од рибара или ковача.

Врачање је занимање за играче високог нивоа, па захтева више рада од већине других вештина. Врачар не прави нове предмете већ постојеће побољшава.

Да би досегао више нивое врачарења, врачар често мора да баца враџбине на сопствену опрему. Друга могућност је да враџбине понуди другим играчима - бесплатно или,...
Obilic
Obilic
Admin
Admin

Male Number of posts : 47
Age : 36
Location : Serbia
Type and class in WOW : Blood Elf - Paladin
Registration date : 2008-04-27

http://www.mmorpg4all.com/

Back to top Go down

Izaberi svoju profesiju Empty Re: Izaberi svoju profesiju

Post  Obilic Mon Apr 28, 2008 2:16 am

Лечење (Фирст аид)

Желиш да другима спашаваш живот? Желиш да лечиш тровања и смртне ране? Постани лекар! Ова вештина омогућава израду разних завоја које можеш искористити за помоћ себи и другима. Лекари праве завоје које постављају другим играчима који су рањени. Да би то урадио мораш да поседујеш вештину прве помоћи (лечења).

Подаци
Добра страна ове вештине је могућност лечења (себе или других) коришћењем предмета направљених од састојака на које можеш наићи свуда приликом убијања противника.
Ко би треабало да буде лекар?
Свако ко жели може бити лекар, али ово занимање је погодније за оне класе које немају никакве способности за лечење. То су Ратници, Ловци, Вешци, Разбојници и Магови.

Основе

Лекари користе тканину и друге предмете за прављење
Obilic
Obilic
Admin
Admin

Male Number of posts : 47
Age : 36
Location : Serbia
Type and class in WOW : Blood Elf - Paladin
Registration date : 2008-04-27

http://www.mmorpg4all.com/

Back to top Go down

Izaberi svoju profesiju Empty Re: Izaberi svoju profesiju

Post  Obilic Mon Apr 28, 2008 2:18 am

Драгуљарство (Јеwелцрафтинг)


Драгуљари се уче уметности прављења прелепог накита и дрангулија (тринкетс) од метала и ретког драгог камења. Обрађујући сирову руду ископану из разних наслага и зила минерала, драгуљари могу да издвоје драго камење из руде које они онда могу да користе у свом занату. Мада рудари понекад проналазе драго камење док сакупљају руду, драгуљари се углавном ослањају на своје перспективне способности како би добили више драгоценог камења.


Драгуљари раде са драгим камењем на много различитих начина. Уколико драгуљар користи драго камење да прави накит, он обично треба само сирово, несечено камење за свој посао. Ови прстенови, огрлице, и дрангулије функционишу баш као и они који се већ могу наћи у игри, са пар приметних изузетака. На пример, драгуљари могу да науче да праве фигурине са драгим камењем које они могу да носе у својим слотовима за дрангулије (тринкет слотс). Док све ове фигурине снабдевају играча пасивним користима, оне се такође могу употребити да снабдеју играча краткотрајним ојачањем (буфф) таман колико је потребно да вам дају мало појачану штету (дамаге боост) или мозда тај брзи излив ојачања моћи лечења које ће вам мозда бити потребно у неизвесним ситуацијама. Ове фигурине ће се везати за вас након што их покупите, тако да ће само драгуљари бити у могућности да користе њихове моћи.

Други начин на који драгуљари могу да користе драго камење је тај да их секу, припремајући их за коришћење у предметима у које се мозе уградити овакво камење (соцкетед итемс). Драго камење се јавља у много различитих боја и облика. Различити типови драгуља имају различита основна својства, и изрез на драгом камену такође одређује ефекат који ће овај драгуљ поседовати. Драгуљари могу да науче неколико типова изреза за сваку врсту драгог камена: Азуре Моонстоне, на пример, мозе бити исечен у бриљантни, олујни, чврсти, или светлуцави Азуре Моонстоне, и сваки од ових резова нуди различите бонусе када се искористи у предмету. Постављањем исечених драгуља у удубљења предмета, додају се бонуси ових драгуља на оне бонусе које предмет већ поседује, дозвољавајући играчима да своју опрему прилагоде својим потребама како би боље пристајала њиховом индивидуалном стилу игре или различитим улогама које њихова класа мозе да врши.
Obilic
Obilic
Admin
Admin

Male Number of posts : 47
Age : 36
Location : Serbia
Type and class in WOW : Blood Elf - Paladin
Registration date : 2008-04-27

http://www.mmorpg4all.com/

Back to top Go down

Izaberi svoju profesiju Empty Re: Izaberi svoju profesiju

Post  Obilic Mon Apr 28, 2008 2:19 am

наставак...

На вишим нивоима, предмети са удубљењима и специјално сечени драгуљи постају вазан део вреће трикова једног авантуристе. Удубљења за постављање драгуља имају и оклопи и орузја. Неки предмети са удубљењима могу се наћи у тамницама (дунгеонс), али експанзија ће такође представити много нових рецепата за све професије, укључујући мноштво рецепата који омогућавају обрађивачима козе (леатхерwоркерс), ковачима, и кројачима прављење предмета са удубљењима. Предмети са удубљењима могу бити необичног, ретког, или чак епског квалитета. Удубљења неког предмета могу такође имати специфичну боју; уколико ставите драги камен одговарајуће боје у свако удубљење, предмет ће вас наградити специјалним бонусом на карактеристике изван обичног ефекта драгог камена. Међутим, мозете такође ставити драгуље различите боје у ова удубљења уколико бисте радије да имате специфичан ефекат драгуља уместо додатног бонуса.

Убацивање драгуља у предмет:

Било који лик мозе да убаци драгуље у удубљења предмета не морате да будете драгуљар да бисте то урадили. Међутим, мораћете да питате драгуљара или да постанете један од њих како бисте стекли већину драгуља које мозете да убаците. Још један извор сечених драгуља су газде (боссес) високог нивоа искуства који су уведени у експанзију. Постоје гласине да нека од ових чудовишта дрзе камење са моћима ван оних у регуларним драгуљима, али покушај доласка до ових драгуља мозе се испоставити као веома тезак изазов; изгледа мало вероватно да ће се њихови власници одвојити од свог драгоценог камења својевољно.

На десној страни, мозете видети приказ тренутног прозора за убацивање драгуља у предмете из игре. Када притиснете схифт-десни клик на предмет са удубљењима, овај прозор ће се појавити, приказујући тренутне карактеристике предмета и било који ефекат драгуља који је тренутно на предмету. Мозете додати нове драгуље у предмет постављајући један од драгуља из вашег инвентара у један од удубљења на предмету. Прозор вам дозвољава да се играте са различитим комбинацијама драгуља, тако да мозете да испробате како различити драгуљи утичу на ваш предмет пре него што одлучите које ћете драгуље да убаците. Након што сте пронашли комбинацију каква вам се свиђа, мозете притиснути Убаци Драгуље дугме да убаците драгуље које сте изабрали.
Obilic
Obilic
Admin
Admin

Male Number of posts : 47
Age : 36
Location : Serbia
Type and class in WOW : Blood Elf - Paladin
Registration date : 2008-04-27

http://www.mmorpg4all.com/

Back to top Go down

Izaberi svoju profesiju Empty Re: Izaberi svoju profesiju

Post  Obilic Mon Apr 28, 2008 2:19 am

натавак....


Убацивањем драгуља они ће бити закључани у своја места, тако да не постоји начин да се драгуљ извади након убацивања. Мозете ставити нови драгуљ у удубљење које већ садрзи драгуљ, али чинећи то ви избијате стари из свог удубљења, разбијајући га и чинећи га неупотребљивим. Ово вам омогућава да додате драгуље у ваше нове предмете са удубљењима одмах без потребе за чекањем док се не појави савршена колекција драгуља, јер ви увек имате могућност да унапредите свој предмет касније.

Пробајте да ставите неке драгуље из вашег инвентара у предмет са удубљењима и погледајте како они утичу на карактеристике предмета; ово би требало да вам да јасну слику о томе како убацивање драгуља у предмете ради у експанзији, али молимо имајте на уму да и карактеристике и прозор представљен овде могу да се промене како напредујемо даље у развоју новог драгуљарства и особина убацивања драгуља у предмете Wорлд оф Wарцрафт: Тхе Бурнинг Црусаде-а.

Додатак:

Да погледате различите особине Трибал Леатхер Еxампле Туниц користећи разне драгуље прибављене, једноставно кликните на драгуљ који зелите да додате на предмет а онда кликните на удубљење у које зелите да убаците драгуљ. На пример, да додате Солид Блуе Еxампле Гем у прво удубљење, најпре кликните на драгуљ, а онда кликните на прво удубљење. Воала! Драгуљ ће потом бити убачен у то удубљење. Да извадите овај драгуљ, једноставно кликните поново на њега а затим кликните на празан слот у ранцу у који зелите да оставите драгуљ.
Obilic
Obilic
Admin
Admin

Male Number of posts : 47
Age : 36
Location : Serbia
Type and class in WOW : Blood Elf - Paladin
Registration date : 2008-04-27

http://www.mmorpg4all.com/

Back to top Go down

Izaberi svoju profesiju Empty Re: Izaberi svoju profesiju

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum